Εγκαταλελειμμένος και επικίνδυνος ο χώρος της πρώην παιδικής χαράς στην Αύρα.

27

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας και σε κοινή θέα για τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού που περνούν από εκεί την τουριστική περίοδο και θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί ένα σημείο ρέμβης για τους περαστικούς, αντίθετα ο μικρός χώρος όπου βρισκόταν η παιδική χαρά στη παραλία της Αύρας παρουσιάζει θλιβερά σημεία εγκατάλειψης.

Μία σπασμένη πόρτα, τα ξερόχορτα να βρίσκονται παντού, κατεστραμμένη ή φθαρμένη σε αρκετά σημεία η περίφραξη και με έναν μεγάλο όγκο εύφλεκτων υλικών από παλιά ελαστικά αυτοκινήτων και ξύλα από κατασκευές.

Αυτός ο χώρος εκτός από εγκαταλελειμμένος είναι και επικίνδυνος για την πρόκληση πυρκαγιάς.

Όσο κι αν ψάξαμε δεν καταφέραμε να βρούμε διάταξη η οποία να επιτρέπει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα την απόθεση παλιών ελαστικών αυτοκινήτων σε ένα δημόσιο χώρο.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μία κατασκευή η οποία είχε τοποθετηθεί με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου στη συνεδρίαση της 19ης Απριλίου 2017, ως μέρος μιας εκπαιδευτικής δράσης.

Η τελευταία δράση στο χώρο έγινε στις 6 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς. Σύμφωνα με την εισήγηση των διοργανωτών στο δημοτικό συμβούλιο εκείνης της συνεδρίασης η κατασκευή θα έμενε στο χώρο για μία εβδομάδα.

Από τότε πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και η εγκατάλειψη τόσο της κατασκευής όσο και του χώρου, μετατρέπουν έναν κεντρικότατο σημείο του νησιού σε εγκαταλειμμένο και επικίνδυνο.

Να σημειώσουμε ότι λίγα χρόνια πριν, σε απόσταση 200 – 300 μέτρων από εκεί, σε ένα μέρος του λόφου είχε ξεσπάσει φωτιά και μάλιστα βράδυ.

Τότε όλοι είχαν κατανοήσει πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι έναν τέτοιο περιστατικό και τι διαστάσεις μπορεί να πάρει.

via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ