Aπεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Οι συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης.(ΒΙΝΤΕΟ)

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με συγκεντρώσεις σε διαφορετικά σημεία και πορείες που κατέληξαν υπό καταρρακτώδη βροχή στο Διοικητήριο (ΥΜΑΘ) σωματεία, συνδικάτα, οργανώσεις, πολιτικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι διαδήλωσαν το πρωί της Πέμπτης 10 Ιουνίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

«Ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας σε μία πόλη με μεγάλη ιστορία στον εργατικό αγώνα συγκεντρωθήκαμε, για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή και πλην αυτών τα αιτήματά μας για υπογραφή της νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης και για αύξηση του κατώτατου μισθού», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Χάρης Κυπριανίδης.

Στη συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο, όπου πριν την πορεία των διαδηλωτών προηγήθηκαν ομιλίες, συμμετείχαν η ΕΔΟΘ και συνδικάτα, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης που νωρίτερα πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στο μνημείο Λαμπράκη επί της οδού Ερμού.

Στην Πλατεία Διοικητηρίου (άγαλμα Βενιζέλου) συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών, μέλη φοιτητικών παρατάξεων και εργαζόμενοι διανομείς με τα μηχανάκια τους, ενώ στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας συγκεντρώθηκαν η Λαϊκή Ενότητα, η ΟΚΔΕ, η ΚΕΕΡΦΑ και η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων. Από την Καμάρα ξεκίνησαν την πορεία τους προς το ΥΜΑΘ ομάδες από τον αντεξουσιαστικό χώρο, ανάμεσά τους μέλη φοιτητικών παρατάξεων.

Σ.Α.

φωτό Δημήτρης Τοσίδης

βίντεο Γιάννης Αγγελάκης