Απαντήσεις της δημοτικής αρχής στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών(βίντεο)

Σαφείς απαντήσεις σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στην πόλη μας, έδωσε ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ξεκαθάρισε πως η ευθύνη του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί όχι μόνο στην πόλη μας αλλά σε όλη την Ελλάδα, με εκατοντάδες παιδιά να μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, ανήκει καταρχήν στην κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο.

Ειδικότερα, τόνισε ότι η κυβέρνηση εξέδωσε συνειδητά περισσότερα voucher απ΄ όσα αντιστοιχούν στους παιδικούς ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς, γνωρίζοντας τη δυναμικότητα αυτών των σταθμών, με μοναδικό σκοπό να πετάξει την ευθύνη από πάνω της και να την μεταθέσει στους Δήμους, οι οποίοι δέχονται μια άδικη κριτική.

Ο κ. Βρεττάκος ξεκαθάρισε πως παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχουν προκύψει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει καλύψει πλήρως τη ζήτηση για τους παιδικούς σταθμούς στα νηπιακά τμήματα, ενώ θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε κανένα βρέφος να μην μείνει εκτός βρεφικών σταθμών, καθώς εκεί εντοπίζεται το βασικότερο πρόβλημα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως αυτή η Δημοτική Αρχή δημιουργεί μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον, αφήνοντας πίσω δημόσιους δημοτικούς σταθμούς.

Πιο συγκεκριμένα, το βρεφονηπιακό σταθμό που προγραμματίζεται να γίνει στο «παλιό Εργοστάσιο Καχραμάνογλου» και έναν ακόμη στην περιοχή του Αγ. Αντωνίου στην Αμφιάλη.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κατήγγειλε για ακόμη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα υποχρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν κυρίως οι βρεφικοί σταθμοί, τονίζοντας όμως πως ο δήμος μας έχει διασφαλίσει με ίδιους πόρους την παρουσία εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.

 

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.