ΑΟ Αγίου Δημητρίου-Ολυμπιακός Περάματος 1-0: Μία φάση ήταν αρκετή

Τη νίκη με 1-0 πήρε ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου απέναντι στον Ολυμπιακό Περάματος για την πρώτη αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β΄Πειραιά. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τη μόνη ουσιαστική ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, σ’ ένα παιχνίδι όπου οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο.

Το παιχνίδι

 

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλησαν με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση για πρωτοβουλία των κινήσεων, κρατώντας τη μπάλα. Γι’ αυτό και οι αρκετές μονομαχίες, αλλά και τα λάθη που έγιναν από τις δύο πλευρές.

Καθώς περνούσε η ώρα γινόταν αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κρατούσε για περισσότερη ώρα τη μπάλα, με την ομάδα του Παύλου Δαούτη να προσπαθεί να ”φτιάξει” παιχνίδι από πίσω.

Από την άλλη ο ΑΟΑΔ έψαχνε κυρίως με μπαλιές τους επιθετικούς του (Ζούπα, Νίνο) χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη φάση, όπως επίσης και ο Ολυμπιακός.

Η πρώτη άξια λόγου φάση σημειώθηκε στο 25ο λεπτό, όταν ο Νίνος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, ο ΑΟΑΔ λίγο έλειψε να κάνει το 1-0 μετά από γύρισμα με κεφαλιά από αμυντικό του Ολυμπιακού, αλλά ο Ανδρεάδης απέκρουσε ενστικτωδώς. Μάλιστα χτύπησε στην ίδια φάση, αλλά συνέχισε κανονικά. Επίσης και ο τερματοφύλακας του ΑΟΑΔ Αθανασίου δέχτηκε χτύπημα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και εκείνος συνέχισε κανονικά.

Τίποτα παραπάνω δεν συνέβη στο πρώτο μισό, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και το σκορ να είναι απολύτως δίκαιο.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΑΟΑΔ έκανε το 1-0. Μπαλιά από τον Μπέτσο λίγο πιο πίσω από το κέντρο, με τον Νίνο να προλαβαίνει τον Ανδρεάδη και με πλασέ έβαλε την ομάδα του σε θέση ισχύος στην πρώτη σημαντική φάση του παιχνιδιού.

Στο 67′ ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το 1-1. Ο Τερζίου έκανε ένα όμορφο πλασαριστό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, στερώντας του το γκολ.

Γενικά από το σημείο του γκολ και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, πιέζοντας για την ισοφάριση.

Ο ΑΟΑΔ από τη πλευρά του θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη, αλλά το πλασέ του Γιαννακόπουλου μετά από μπαλιά του Χατζηβασιλείου στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό.

Στο 87ο λεπτό του αγώνα ο Κασσιμάτης έκανε το γυριστό αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, όπως και του Σκαρτάδου στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Τίποτα παραπάνω δεν συνέβη στην αναμέτρηση, με τον ΑΟΑΔ να παίρνει την πρώτη του νίκη για φέτος και τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την πρώτη του ήττα.

 

ΑΟ Αγίου Δημητρίου (Σίμος Καραγιαννίδης): Αθανασίου, Κόντος, Μπουρίκος, Λάζη, Μπέτσος, Καρμπάκης, Τζιράκης (Γιαννακόπουλος 62′), Χατζηβασιλείου, Νίνος (Κατσικάς 77′), Ζούπα, Κακιώνης (Ρασούλης 83′).

Ολυμπιακός Περάματος (Παύλος Δαούτης): Ανδρεάδης, Βορδώνης, Τέφας, Κεφαλίδης (Κεφαλίδης 71′), Θεοδωρακάκης, Μανωλόπουλος, Κασσαλής, Σκαρτάδος, Παγώνης, Κανταρτζής (Τερζίου 55′), Σκλήβας (Ρισσέετης 55′).

Κάρτες: Κασσαλής, Κόντος, Νίνος, Ζούπα, Γιαννακόπουλος, Θεοδωρακάκης, Μπέτσος, Λάζη

Διαιτητές: ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ .., ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Κ.

[sc name=”boukis” ]