Αγωνία στον Ολυμπιακό για Μαντί Καμαρα – Αγκιμπού Καμαρά

θρίλερ στη Γουινέα μετά το πραξικόπημα που έγινε στη χώρα αυτή και οι δυο παίκτες του Ολυμπιακού Μαντί Καμαρά και Αγκιμπού Καμαρά που είχαν μεταβεί στην Γουινέα για τις υποχρεώσεις τους στην Εθνική ομάδα, και είναι εγκλωβισμένοι σε ασφαλές ξενοδοχείο της χώρας τους.

Επίσης και ο Μαμαντού Κανέ που έχει δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Ναφτσί. Ο Ολυμπιακός επικοινώνησε με τον Μαντί Καμαρά για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα τους.

Είναι άγνωστο το πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δυο παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Μαντί Καμαρά, ανέβασε φωτογραφία της χώρας του στο instagram γράφοντας:

«Ο Θεός να προστατεύσει τη Γουινέα μου». Το προγραμματισμένο, για αύριο Δευτέρα, παιχνίδι της Γουινέας με το Μαρόκο, όπως ήταν λογικό, αναβλήθηκε, μετά από απόφαση της FIFA.

«Ξέρουμε ότι έχουν πάρει τον πρόεδρο (σ.σ Αλφα Κοντέ). Είναι περίεργη η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Εμείς, πάντως, αισθανόμαστε ασφαλείς. Το ξενοδοχείο που είμαστε είναι στην πρωτεύουσα (σ.σ Κονάκρι), αλλά είναι μακριά από το προεδρικό μέγαρο. Δεν έχουμε ακούσει πυροβολισμούς. Ο,τι έχουμε δει, το έχουμε δει μέσα από τα social media. Ελπίζουμε να τελειώσουν όλα σύντομα», ανέφερε ο τερματοφύλακας της Γουινέας, Οστερσουντ.

Οι ειδικές δυνάμεις της Γουινέας υποστήριξαν σήμερα ότι συνέλαβαν τον πρόεδρο της χώρας Άλφα Κοντέ και «κατήργησαν» τους θεσμούς, σε βίντεο που έστειλαν σε ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ το πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει πως βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν τον πρόεδρο Άλφα Κοντέ να είναι κρατούμενος των ειδικών δυνάμεων.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως «οι εξεγερμένοι έσπειραν το φόβο» στο Κονακρί πριν κατευθυνθούν προς το προεδρικό μέγαρο, όμως «η προεδρική φρουρά, υποστηριζόμενη από τις δυνάμεις άμυνας και ασφάλειας, συγκράτησαν την απειλή και απώθησαν την ομάδα των επιτιθεμένων».

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, αυτή την ώρα οι δυνάμεις ασφαλείας αποκαθιστούν την τάξη στο Κονακρ