ΑΕΚ: Στη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Champions League.(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ με το πολύτιμο διπλό της στην Κρήτη επί του ΟΦΗ με ΣΚΟΡ 2-0

Της 2ης αγωνιστικής των play-off της Super League σκαρφάλωσε  στη 2η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Champions League.

Ανώτεροι  και πήραν την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα.

Στο 21’ ο Ολιβέιρα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως η καταπληκτική απόκρουση του Γουόλι στην κεφαλιά του Πορτογάλου, στέρησε από την ΑΕΚ το γκολ.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος στράικερ έχασε και δεύτερη πολύ καλή ευκαιρία, όταν μετά από πάσα του Μάνταλου προσέγγισε την περιοχή και σούταρε από την αριστερή πλευρά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην τρίτη οργανωμένη επίσκεψή της στα «καρέ» του ΟΦΗ, οι «Ένωση» βρήκε τελικά το γκολ που έψαχνε, όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Λόπες από τα αριστερά, ο Λιβάγια έπιασε στον… ύπνο της άμυνα της κρητικής ομάδας και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γουόλι, κάνοντας το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία για να «απαντήσει», όμως η εξαιρετική προσπάθεια και το σουτ του Φιγκεϊρέδο εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα κι έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε να είναι πολύ πειθαρχημένη ανασταλτικά και παράλληλα, ενέτεινε την πίεσή της αναζητώντας κι ένα δεύτερο τέρμα που θα «καθάριζε» το ματς. Στο 51’ ο Μάνταλος έφτασε κοντά, αλλά ο Γουόλι σταμάτησε με πολύ ωραία ενέργεια το σουτ του, ενώ στο 60’ ο Κουτρουμπής πρόλαβε την τελευταία στιγμή το πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Λιβάγια.

Στο 65’ ωστόσο, ο Βέρντε (που είχε περάσει πέντε λεπτά νωρίτερα στον αγώνα), μετά από εντυπωσιακή προσποίηση κι εκτέλεση από πολύ δύσκολη θέση, σημείωσε το 0-2, «τελειώνοντας» ουσιαστικά τον αγώνα.

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Μαρινάκης, Νέιρα, Κουτρουμπής – Λιβάγια, Ολιβέιρα, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Σβάρνας, Αραούχο.
Αποβολές: –

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουόλι, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (79’ Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης (87′ Δεληγιαννίδης), Μεγιάδο, Σακόρ (67’ Στάικος), Μάνος (67’ Βαζ), Νέιρα, Σεμέδο (79’ Νοικοκυράκης), Φιγκεϊρέδο.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης (60’ Βέρντε), Μάνταλος (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Λιβάγια (86′ Σβάρνας), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο).