ΑΕ Μυκόνου-ΑΕ Μοσχάτου 3-1: Πάλι έχασε, πάλι ελπίζει!

Πολύ σημαντική νίκη στη μάχη της για παραμονή στην Γ’ Εθνική πήρε η ΑΕ Μυκόνου κόντρα στην ΑΕ Μοσχάτου με 3-1 στο νησί των ανέμων στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός οτι προηγήθηκαν στο σκορ, δέχθηκαν την ισοφάριση λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ενώ η ανατροπή ολοκληρώθηκε στην επανάληψη της αναμέτρησης. Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 30/5.

Έντονα παράπονα έχει το Μοσχάτο για τη διαιτησία του κου Μπαϊρακτάρη τόσο στα γκολ της Μυκόνου, όσο και στην αποβολή του Καραλή στο δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό από την αρχή του με το Μοσχάτο να είναι αυτό που άνοιξε το σκορ. Στο 14ο λεπτό ο Πασαλίδης έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ από την αριστερή πλευρά στέλνοντας τη μπάλα στο ”γάμα” της εστίας του Μπουρντένη γράφοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Έκτοτε το παιχνίδι ”στράβωσε” για τους Πράσινους. Ο Γιώργος Αρχοντάκης είδε τους Κωνσταντίνου και Ζιώβα να αποχωρούν αναγκαστικά. Παρόλα αυτά έφτασε μία ανάσα από το 0-2 με τον Πασαλίδη αλλά επιθετικός του Μοσχάτου δεν βρήκε δίχτυα.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Πασαλίδης, το έκανε ο Μπρούνο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Καλόγερας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε καταλήγοντας εν τέλει στον Μπρούνο ο οποίος με σουτ έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μύκονος μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας δύο ευκαιρίες με τους Λεσάι και Καλογέρα. Στο 54ο λεπτό διαδραματίστηκε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Καραλής έκανε ένα μαρκάρισμα στον Αχείμαστο, αρκετά επικίνδυνο για τον διαιτητή Μπαϊρακτάρη ο οποίος με απευθείας κόκκινη του έδειξε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον οι γηπεδούχοι, κάνοντας το 2-1 επτά λεπτά μετά. Ο Καλογεράς ανετράπη στη μεγάλη περιοχή από τον Βλάχο με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Κωνσταντινίδης εκτέλεσε εύστοχα βάζοντας τη Μύκονο μπροστά.

Το Μοσχάτο δεν είχε άλλη λύση από το να βγει μπροστά και να διεκδικήσει το γκολ της ισοφάρισης. Λίγο έλειψε να το πετύχει ο Ιωάννου με κεφαλιά λίγα λεπτά μετά το γκολ του Κωνσταντινίδη, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα η Μύκονος κατάφερε να κλειδώσει το τρίποντο πάλι με τον τρόπο που πέτυχε το δεύτερό της τέρμα. Με πέναλτι. Ο Καλογεράς κέρδισε για δεύτερη φορά πέναλτι, με τον Λεσάι να εκτελεί εύστοχα αυτή τη φορά για το τελικό 3-1, ένα σκορ που έβαλε δυναμικά τους νησιώτες στο κόλπο της παραμονής στην κατηγορία.

Από την άλλη το Μοσχάτο ναι μεν έχασε, αλλά δεν σταματάει να ελπίζει όσο είναι και οι υπόλοιπες ομάδες κοντά του. Απλώς θα πρέπει στα σίγουρα να πάρει τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια αρχής γενομένης από το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Πανναξιακό την Τετάρτη 2/6.

ΑΕ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Μπουρντένης, Αχείμαστος (58’ Μπαλωμένος), Κέμπε, Σούλτσε, Τοπάλ, Μπανούσης, Λεσάι (89’ Κατσικαλάκης), Καλτσάς, Κωνσταντινίδης (75’ Κουγιός), Καλογεράς (89’ Ντόγος), Μπρούνο (75’ Αλεξανδρόπουλος)

ΑΕ Μοσχάτου (Γιώργος Αρχοντάκης): Κραβαρίτης, Σταύρου, Ζιώβας (33’ Ζαχαράκης), Βλάχος (62’ Παυλάκης) , Ιωάννου (25’ Ξενάκης), Κωνσταντίνου, Καραλής, Σαμιωτάκης, Νιζάμης (62’ Φιακέκος), Πασαλίδη, Σόραρι (62’ Σουσελές)

Η βαθμολογία:

  1. Πανιώνιος 23

  2. Ηλιούπολη 19
  3. Προοδευτική 16
  4. Χαραυγιακός 14
  5. Φωστήρας 12
  6. Αήττητος Σπάτων 10
  7. Εθνικός Πειραιά 8
  8. ΑΕ Μυκόνου 7

  9. Πανναξιακός 7
  10. ΑΕ Μυκόνου 6
  11. Μαρκό 3

Πανιώνιος και Φωστήρας έχουν από 9 παιχνίδια. Όλες οι άλλες ομάδες έχουν από 8.

Επόμενη αγωνιστική

Τετάρτη 2 Ιουνίου:

ΑΕ Μοσχάτου-Πανναξιακός

ΑΕ Μυκόνου-Πανιώνιος

Εθνικός-Χαραυγιακός

Ηλιούπολη-Προοδευτική

Μαρκό-Αήττητος Σπάτων

[sc name=”hpeiros” ]