ΑΕ Μοσχάτου-Πανναξιακός 1-0: Το πρώτο βήμα έγινε! (vid)

Πριν από το παιχνίδι με τον Πανναξιακό, ο προπονητής του Μοσχάτου Γιώργος Αρχοντάκης είχε δηλώσει πως αν το Μοσχάτο κερδίσει τα δύο τελευταία του παιχνίδια δεν θα τον νοιάζει το τί θα κάνουν οι αντίπαλοί του. Η πρώτη πράξη έγινε και το Μοσχάτο κατάφερε να πάρει το έναν από τους δύο εναπομείναντες τελικούς νικώντας τον Πανναξιακό με 1-0, γεγονός που τον ανέβασε στην 8η θέση με 9 βαθμούς και πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το Μοσχάτο μπήκε από την αρχή του αγώνα δυνατά έχοντας δοκάρι στο 6′ με τον Κανελλόπουλο. Το νικητήριο τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε από τον Σταύρου στο 12ο λεπτό με δυνατό σουτ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν κι άλλο τέρμα με τον Σουλελέ στο 23′ το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Μετά το πρώτο πολύ καλό πρώτο μισάωρο, το Μοσχάτο άρχισε να οπισθοχωρεί χτυπώντας μόνο με αντεπιθέσεις. Ο Πανναξιακός που καιγόταν κι εκείνος για βαθμούς προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης με σπουδαιότερη ευκαιρία αυτή του 86ου λεπτού. Ο Πλαστουργός εκτέλεσε το φάουλ με τη μπάλα να κατευθείνεται στο κεφάλι του Ζαχαράκη που άθελά του θα έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Κραβαρίτης όμως με μία εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το μηδέν και ταυτόχρονα το πολύ σημαντικό τρίποντο για την ομάδα του.

Πλέον το Μοσχάτο δεν έχει τίποτα στο μυαλό του παρά το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον αδιάφορο βαθμολογικά Χαραυγιακό. Πέρα από το εν λόγω παιχνίδι, οι Πράσινοι ενδιαφέρονται για το τί θα γίνει και στο παιχνίδι του Πανναξιακού με την ΑΕ Μυκόνου μιας και αμφότεροι βρίσκονται δύο βαθμούς κάτω του.

Αν το Μοσχάτο κερδίσει, δεν το νοιάζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι.

Αν έρθουν ισοπαλία και τα δύο παιχνίδια, το Μοσχάτο σώζεται και πέφτουν οι Πανναξιακός και Μύκονος. Αν κερδίσει μία από τις δύο και το Μοσχάτο φέρει ”Χ” θα παίξει ρόλο η διαφορά τερμάτων μιας και αυτό είναι πλέον το πρώτο κριτήριο στη Γ’ Εθνική σε περίπτωση ισοβαθμίας. Το Μοσχάτο έχει συντελεστή -7, η Μύκονος -3 και ο Πανναξιακός -6. Συνεπώς καταλαβαίνουμε πως σε περίπτωση που συμβεί αυτό, το Μοσχάτο υποβιβάζεται και η νικήτρια ομάδα του άλλου αγώνα σώζεται.

Αν το Μοσχάτο χάσει, θα πρέπει μοιραστούν τους βαθμούς Πανναξιακός και Μύκονος. Σε περίπτωση νίκης μιας εκ του ενός, το Μοσχάτο υποβιβάζεται γιατί η νικήτρια ομάδα θα έχει 10 και το Μοσχάτο 9.

Μοσχάτο (Γιώργος Αρχοντάκης) Κραβαρίτης, Σταύρου, Ζιωβας, Φιαμέγκος, Ιωάννου, Κωνσταντινου, Σόσαρι (63′ Ζαχαράκης0, Σαμιώτης (21′ Νιζάμης (46′ λ.τρ. Ξενάκης), Κανελλόπουλος (63’Ψυχογιός) Πασαλίδης, Σουλελές (63′ Βλάχος).

Πανναξιακός (Γιώργος Προμπονάς) Παπαδόπουλος, Κωστόπουλος, Αργυρός, Τσουρής, Μανδηλαράς, Σέμε, Ζαχαριουδάκης, Ζανελαρι (56′ Πλαστουργός), Κύρτσος (81′ Ευρυπιώτης), Μαναριωτης, Βαθρακοκοιλης (81′ Πρεβόλης).

Η βαθμολογία:

  1. Πανιώνιος 26

  2. Ηλιούπολη 22
  3. Προοδευτική 16
  4. Χαραυγιακός 14
  5. Φωστήρας 12
  6. Εθνικός 11
  7. Αήττητος Σπάτων 10
  8. ΑΕ Μοσχάτου 9

  9. ΑΕ Μυκόνου 7
  10. Πανναξιακός 7
  11. Μαρκό 6

Ο Πανιώνιος έχει 10 παιχνίδια, όλες οι υπόλοιπες ομάδες 9.

Επόμενη αγωνιστική (11η) και τελευταία:

Κυριακή 6 Ιουνίου

Αήτητος Σπάτων-Ηλιούπολη

Χαραυγιακός-ΑΕ Μοσχάτου

Μαρκό-Εθνικός

Προοδευτική-Φωστήρας

Πανναξιακός-ΑΕ Μυκόνου

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Γιώργου Αρχοντάκη και του Βασίλη Σταύρου μετά τη λήξη της αναμέτρησης:

 

 

[sc name=”hpeiros” ]