ΑΕ Μοσχάτου-Πανιώνιος 1-4: Παράσταση για έναν ρόλο!

Ο Πανιώνιος μετέτρεψε σε… περίπατο το εξ αναβολής ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι Κυανέρυθροι επέβαλαν την κυριαρχία τους στον αγωνιστικό χώρο του Μοσχάτου, ”καθαρίζοντας” την τοπική ομάδα από το πρώτο κιόλας μισάωρο μιας και το σκορ βρισκόταν ήδη στο 1-4. Προσπάθησαν οι Πράσινοι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Στουρνάρας ήταν εκεί. Για πέναλτι διαμαρτύρεται το Μοσχάτο σε μία περίπτωση στο δεύτερο 45αλεπτο.

Ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Μουντρίχας έκανε το γυριστό με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κραβαρίτη γράφοντας το 0-1. Πριν καλά καλά συνέλθει το Μοσχάτο, ο Πανιώνιος πέτυχε και δεύτερο γκολ 10 λεπτά μετά. Ο Γροντής εκτέλεσε το φάουλ με τον Κοντοέ να πηδά ψηλότερα απ’ όλους, θέτοντας γερά θεμέλια νίκης.

Ο Πανιώνιος δεν άφησε το πόδι από το γκάζι καταφέρνοντας να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 23ο λεπτό αυτή τη φορά με σκόρερ τον Πίσπα.

Το Μοσχάτο έβγαλε αντίδραση 2 λεπτά μετά το 0-3 με τον Καραλή να τον βάζει έστω και λίγο στο παιχνίδι.

Ο Πανιώνιος όμως δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους. Στο 29ο λεπτό, ο Μούντριχας πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τη διαφορά ξανά στα 3 τέρματα.

Στην επανάληψη το Μοσχάτο προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Σημαντικότερη ευκαιρία ήταν αυτή του 62ου λεπτού όταν ο Ζορμπάς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Στουρνάρας, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε με τα πόδια.

Μάλιστα, ένα λεπτό νωρίτερα, το Μοσχάτο διαμαρτύρεται για πέναλτι μετά από χέρι αμυντικού του Πανιωνίου σε προσπάθεια του Παυλάκη αλλά ο διαιτητής Νταούλας δεν έδειξε την άσπρη βούλα.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι παραπάνω στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο να παίρνει ένα μεγάλο διπλό το οποίο τον καθιέρωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς, έναν παραπάνω από την Ηλιούπολη.

Θυμίζουμε πως απομένουν δύο παιχνίδια για τους δύο μονομάχους. Από τη μία ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει τον Φωστήρα στη Νέα Σμύρνη, ενώ θα κλείσει τις υποχρεώσεις του στη Μύκονο κόντρα στην Άνω Μερά.

Η Ηλιούπολη αντιμετωπίζει εντός έδρας την ανεβασμένη Προοδευτική, ενώ κι αυτή κλείνει τις υποχρεώσεις της εκτός έδρας και ειδικότερα στα Σπάτα απέναντι στον τοπικό Αήττητο.

Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι ναι μεν έχασαν, αλλά βρίσκονται ακόμα στη ζώνη της παραμονής με 6 βαθμούς, έναν παραπάνω από τον Εθνικό ο οποίος βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Γιώργου Αρχοντάκη έχει να δώσει τρία παιχνίδια ακόμα (Άνω Μερά εκτός, Πανναξιακός εντός και Χαραυγιακός εκτός) και σίγουρα δεν χωράνε άλλα περιθώρια απωλειών σε περίπτωση που θέλει να παραμείνει στη Γ’ Εθνική.

Μοσχάτο (Γιώργος Αρχοντάκης): Κραβαρίτης, Σταύρου, Ζιώβας, Ηρακλής (25′ Σαμιώτης), Ιωάννου, Κωνσταντίνου, Καραλής, Ρέντι (46′ Παυλάκης), Ψυχογιός (46′ Σουλελές), Πασαλίδης (46′ Ζορμπάς), Νιζάμης.

Πανιώνιος (Δημήτρης Κοροπούλης): Στουρνάρας, Λάμψιας, Ξυγκόρος (46′ λ.τρ. Μίχος), Κοντοές, Ζούλιας, Μπρέγκου, Πίσπας (77′ Κουτσάκης), Γροντής (64′ Παπαδόπουλος), Μούντριχας (77′ Καμαρά), Νίνο (67′ λ.τρ. Αργύριου), Λιούμης.

Η βαθμολογία:

  1. Πανιώνιος 20

  2. Ηλιούπολη 19
  3. Χαραυγιακός 13
  4. Προοδευτική 13
  5. Φωστήρας 12
  6. Αήττητος Σπατών 9
  7. Πανναξιακός 7
  8. ΑΕ Μοσχάτου 6

  9. Εθνικός 5
  10. Άνω Μερά Μυκόνου 4
  11. Μαρκό 3

Ο Πανιώνιος, η Ηλιούπολη και ο Φωστήρας έχουν από 8 παιχνίδια. Όλες οι άλλες ομάδες έχουν από 7.

Επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 30 Μαΐου

Άνω Μερά Μυκόνου-ΑΕ Μοσχάτου

Πανιώνιος-Φωστήρας

Πανναξιακός-Εθνικός

Προοδευτική-Μαρκό

Χαραυγιακός-Αήττητος Σπάτων

[sc name=”bitros” ]