Άδικη ήττα του Ολυμπιακού στο Βελοντρόμ 2-1 από την Μαρσέϊγ

 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι από μια κατώτερη Μαρσέϊγ με δύο πέναλτι. Το πρώτο ένα χαζό πέναλτι στο 53″που έκανε ο Σισέ, άπλωσε το πόδι του πάνω στον Τοβέν,έχει ξανά κάνει τέτοιο πέναλτι και δεν υπάρχει λόγος να προτιμάται ο Σισέ και όχι ο Μπα.

Το δεύτερο πέναλτι πάνω στο Ραφίνια στη γραμμή της περιοχής σε ένα δυνατό σουτ προστάτευσε το πρόσωπό του σηκώνοντας το χέρι του, στο 73″ ο διαιτητής με την βοήθεια του VAR δόθηκε νέο πέναλτι κάτι που δεν ήταν εφ, ενός δεν είχε καμία πρόθεση ο Ραφίνια να διώξει την μπάλα εφ ετέρου δεν ήταν μέσα στην περιοχή και δεν υπάρχει πέναλτι.

CHAMPIONS LEAGUE 2020-2021 / ÌÁÑÓÅÉÃ – ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με σκοπό να πάρει την νίκη και έκανε στο πρώτο ημίχρονο μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στο Champions League στο 33″ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με τον Μαντί Καμαρά. Ο Φορτούνης που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου μπορεί να παίζει έξω δεξιά αλλά πάταγε σε όλο το γήπεδο, στη φάση αυτή λοιπόν από αριστερά άλλαξαν την μπάλα με τον Βρουσάϊ, ο μικρός γύρισε πανέξυπνα ασίστ ακριβείας την μπάλα στον Καμαρά, και με το αριστερό σουτ καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα 0-1 για τον Ολυμπιακό

Ενώ όλα πήγαιναν καλά για τον Ολυμπιακό με την έναρξη του Β ημιχρόνου δεν μπήκε καλά ο Ολυμπιακός έδωσε μέτρα στην Γαλλική ομάδα, αυτό γίνεται πάντα όταν είναι μπροστά στο σκορ κάθεται πίσω δεν κυνηγάει με τον ίδιο ρυθμό το δεύτερο γκολ. Η Μαρσέϊγ μπορεί να έχει κατοχή μπάλας δεν δημιουργούσε σοβαρή απειλή στο τέρμα του Ολυμπιακού.

Και με τα δύο πέναλτι πήρε τη νίκη ανέλπιστα με την βοήθεια βεβαίως του Ισπανού διαιτητή. Τώρα αποχαιρετάμε την δεύτερη θέση και με νίκη στο Καραϊσκάκη επί της Πόρτο να πάρουμε την τρίτη θέση για το Europa League. Εκτός πια και η Μαρσέιγ φέρει καλύτερο αποτέλεσμα με την Μάντσεστερ Σιτι . απόψε τα “συνεταιράκια” έφεραν ισοπαλία με 0-0

Το ματς

 

 

Στο 13’ σέντρα του Φορτούνη, κεφαλιά του Ελ Αραμπί, στα χέρια του Μανταντά.

Στο 19’ χαλαρό πλασέ του Κουζάνς, μπλόκαρε εύκολα ο Σα, ενώ στο 30’ πλασέ του Ρονζιέ, έφυγε άουτ.

Στο 33’ ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση και γύρισε την μπάλα με Φορτούνη να βγάζει σε Βρουσάϊ, αυτός άφησε στον Καμαρά, ο οποίος τρίπλαρε και με το αριστερό κεραυνοβόλησε τον Μαντανά για να δώσει το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους με 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

Στο 53’ σε μία ανυποψίαστη φάση και αφού χρειάστηκε το VAR ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι σε κίνηση του Σισέ να βάλει το πόδι του πάνω στον Τοβέν, ο οποίος έμπαινε στην περιοχή. Στην εκτέλεση του πέναλτι ο Παγέ νίκησε τον Σα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 73΄ σε σουτ που έγινε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ραφίνια. Με την χρήση του VAR (και ενώ φαινόταν ότι ο Βραζιλιάνος πατάει εκτός περιοχής) ο ρέφερι δίνει δεύτερο πέναλτι. Στην εκτέλεση του πέναλτι ο Σα έπεσε στην σωστή γωνία αυτή την φορά, όμως ο Παγέ τον νίκησε για δεύτερη φορά, γράφοντας το 2-1.

Στο 93’ μετά από γέμισμα στην περιοχή της Μαρσέϊγ, ο Σισέ πιάνει το σουτ, όμως η μπάλα προσκρούει πάνω στο σώμα του Αλβάρο και απομακρύνεται.

Στο 96′ νέο σουτ του Σισέ, εκτός περιοχής αυτή την φορά, ψηλά.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αμαβί, Άλβαρο, Καλέτα-Καρ, Σακάι, Καμαρά, Κουζάνς (55’ Σανσόν), Ρονζιέ (85’ Γκέγιε), Τοβέν (95′ Ακέ), Παγέ, Μπενεντέτο (46’ Ζερμέν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Χολέμπας, Εμβιλά (79’ Μασούρας), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βρουσάϊ (92’ Σουντανί), Φορτούνης, Ελ Αραμπί.

[sc name=”bitros” ]