Παρί-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-0: Πρόκριση για τους Παριζιάνους!

PARIS, FRANCE - MARCH 11: (FREE FOR EDITORIAL USE) In this handout image provided by UEFA, Neymar of Paris Saint-Germain celebrates after scoring his team's first goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg match between Paris Saint-Germain and Borussia Dortmund at Parc des Princes on March 11, 2020 in Paris, France. The match is played behind closed doors as a precaution against the spread of COVID-19 (Coronavirus). (Photo by UEFA - Handout/UEFA via Getty Images)

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 2-0 έναντι της Μπορούσια Ντόρτμουντ, στο πλαίσιο της φάσης των “8” του Uefa Champions League, στο κρύο και κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορονοϊού, Παρκ ντε Πρενς.

Οι Παριζιάνοι, οι οποίοι ήθελαν μόνο νίκη για να ανατρέψουν το εκτός έδρας 2-1, απείλησαν πρώτη φορά στο ματς στο 24′, με πλασέ του Καβάνι πάνω στον Μπούρκι.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει και στο 28ο λεπτό ο Νευμάρ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντι Μαρία, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά – “ψαράκι”, κάνοντας το 1-0 (συνολικό σκορ: 2-2)

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους, αν εξαιρέσουμε τις προσπάθειες του Σάντσο να απειλήσει, στο 35′ με εκτέλεση φάουλ και στο 38′ με σουτ.

Οι Γάλλοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και το μονοπώλιο των ευκαιριών. Έτσι, στο 45+1, το δεύτερο γκολ ήταν γεγονός, με τον Χουαν Μπερνάτ να αιφνιδιάζει με προβολή τον Μπούρκι, μετά απο άψογη ασίστ του Σαράμπια. (συνολικό σκορ: 2-3)

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε νωχελικά, με την Μπορούσια Ντόρτμουντ να αδυνατεί να μετουσιώσει τις ευκαιρίες της σε γκολ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δυο σουτ του Μπρανττ, στο 73′ και στο 77′, τα οποία δεν βρήκαν στόχο.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν την πρόκριση στη φάση των “8”, καταρρίπτοντας την παράδοση που τους ήθελε να… σταματούν να “ονειρεύονται” στους “16”.

Πηγή Φωτογραφίας: cbssports.com