5η νίκη για τον Χάμιλτον.

Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε  το Γκραν Πρι του Βελγίου, την 5η νίκη της χρονιάς και 89η στην καριέρα του.

Ο πρωταθλητής βρίσκεται πλέον μόλις 2 νίκες από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ του μεγάλου Μίκαελ Σουμάχερ.

Κάτι που μπορεί  να συμβεί στο Μουτζέλο,  όπου η Ferrari – η ομάδα με την οποία ο Γερμανός πρωταθλητής πέτυχε το ρεκόρ του – θα γιορτάσει τον 1000ό της αγώνα στη Φόρμουλα 1.

Ο Βάλτερι Μπότας στη 2η θέση, 8 δευτερόλεπτα πίσω, παραδεχόμενος ότι ο ομόσταυλός του στη Mercedes έκανε έναν αλάθητο αγώνα.

Ο Μαξ Φερστάπεν προσπάθησε και πάλι να χωρίσει τα «Μαύρα Βέλη» στη μέση, αλλά αυτήν τη φορά η Red Bull δεν είχε την ταχύτητα για να απειλήσει, και έτσι χρειάστηκε να αρκεστεί στην 3η θέση, 15 δευτερόλεπτα πίσω από την 1η.

Παίρνοντας την καρό σημαία στην 4η και 5η θέση, οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Εστεμπάν Οκόν πέτυχαν το καλύτερο αποτέλεσμα για τη Renault φέτος, με τον Αυστραλό μάλιστα, να παίρνει και τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου στην τελευταία στροφή του αγώνα.

Ο Άλεξ Άλμπον με τη δεύτερη Red Bull τερμάτισε στην 6η θέση, μπροστά από τη McLaren του Λάντο Νόρις και τον άνθρωπο του αγώνα, Πιέρ Γκασλί με Alpha Tauri ο οποίος είχε εκκινήσει αρχικά από την 12η θέση.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι δύο Racing Point των Λανς Στρολ και Σέρχιο Πέρες.

Σε ένα Σαββατοκύριακο που θα θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη τους, οι Ferrari τερμάτισαν ακριβώς εκεί από όπου ξεκίνησαν, στην 13η και 14η θέση δηλαδή, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να ηγείται αυτήν τη φορά του Σαρλ Λεκλέρ.

Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου για το Γκραν Πρι της Ιταλίας στην ιστορική πίστα της Μόντσα.