Αυτή η μάχη ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται και είναι μάχη της μνήμης

Οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Μπλόκου της Κοκκινιάς το 1944 αποκτούν δραματική επικαιρότητα καθώς οι σύγχρονοι εκφραστές του ναζισμού έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις λαϊκές γειτονιές της Β’ Πειραιά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τους άγριους ξυλοδαρμούς συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Αιγύπτιων ψαράδων και του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χρέος όλων μας να αναδείξουμε το πραγματικό νόημα της εκδήλωσης μνήμης των 315 πατριωτών, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους και των εκατοντάδων συλληφθέντων στο Μπλόκο της Κοκκινιάς μόνο και μόνο διότι αγωνίζονταν για την ελευθερία ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό.

Αυτή η μάχη ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται και είναι μάχη της μνήμης ενάντια στη λήθη, μάχη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης απέναντι στην υποταγή και στον ατομικισμό.

Είναι μια διαρκής σύγκρουση που κάθε προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης πρέπει αταλάντευτα να συνεχίσει να δίνει.

Σήμερα, που η δημοκρατία, η ελευθερία και οι κατακτήσεις του λαού μας αμφισβητούνται και δοκιμάζονται και ο φασισμός/ ναζισμός απειλεί, ξανά, την Ευρώπη, το διήμερο των εκδηλώσεων στην Κοκκινιά μας θυμίζει πως τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτώνται με αγώνες.

 

Κεντρική εκδήλωση στην πλατεία 17ης Αυγούστου ΄44 (Οσία Ξένη, Δήμου Νίκαιας- Ρέντη)