Χαστούκι για τον Ολυμπιακό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ…..για να ξυπνήσει για τον Παναθηναϊκό που έρχεται.

Ο Ισραηλινός φορ ήταν αρκετά ουσιαστικός, η Μακάμπι Τελ Αβίβ εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη και τις αδράνειες της άμυνας των Πειραιωτών και η ομάδα του Ρόμπι Κιν έφυγε από το “Καραϊσκάκης” με μεγάλη νίκη (4-1), αγκαλιάζοντας την πρόκριση στους “8” του Europa Conference League. 

Ο αγώνας

Με το “καλημέρα” στο παιχνίδι οι Ισραηλινοί πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Μίλσον από τα αριστερά έκανε την πάσα προς την περιοχή, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Έσε και κατέληξε στον Ζάχαβι ο οποίος με δυνατό σουτ κέρδισε τον Πασχαλάκη. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Ρόμπι Κιν διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Πέρετζ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε αρχικά, ο Σαχάρ πήρε το… ριμπάουντ, προλαβαίνοντας τον Κάρμο και σούταρε για το 2-0. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. O Φορτούνης έβγαλε υποδειγματική σέντρα από τα δεξιά και ο Ελ Κααμπί με ωραία κεφαλιά κέρδισε τον Μισπάτι και μείωσε σε 2-1. Οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και δέχτηκαν και τρίτο τέρμα. Ο Μίλσον πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο τον Ροντινέι και μοίρασε στον Ζάχαβι, ο οποίος σκόραρε σχεδόν σε κενή εστία. Μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν να είναι απειλητικοί, αλλά τόσο ο Ποντένσε όσο και ο Φορτούνης δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο στην εστία του Μισπάτι.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ. Ο Όρτα, βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ελ Κααμπί, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μισπάτι, αλλά δεν μπόρεσε να τον κερδίσει. Στην πρώτη καλή στιγμή της στο δεύτερο ημίχρονο, η Μακάμπι έφτασε στο 4-1. Ο Κανισόβσκι έκανε το γέμισμα στην “καρδιά” της περιοχής, ο Πέρετς πήρε κεφαλιά και σκόραρε δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Στο 83′ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ απείλησε με τον Ελ Κααμπί, η κεφαλιά του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό πριν το 90′ ο Καρβάλιο έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μισπάτι. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός σπατάλησε στο 90′ + 4′ ακόμα μία καλή φάση, αφού από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΓΚΟΛ: 13′ Ελ Κααμπί / 5′, 30′ Ζάχαβι, 9 Σαχάρ, 74′ Πέρετς
Κίτρινες: 90′ + 2′ Ιμπόρα / 20′ Κανισόβσκι, 38′ Σαχάρ, 57′ Μισπάτι, 84′ Ρεβίβο
Κόκκινη: – 
Δοκάρι: 89′ Καρβάλιο / –

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ρέτσος, Κάρμο, Ροντινέι, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (67′ Μασούρας), Όρτα (84΄Ιμπόρα), Ποντένσε (78′ Καρβάλιο), Φορτούνης (78′ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (83′ Ελ Αραμπί).

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ, Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο, Κανισόβσκι (82′ Γκολάσα), φαν Όβερεεμ (77′ Κάρτσεβ), Πέρετζ, Νταβίντα, Μίλσον (81′ Νταβιντζάντα), Ζαχάβι (77′ Τούργκεμαν).

 

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.