Γιορτή των Θεοφανείων στον Πειραιά γιορτάστηκε μέσα σε μεγάλη κατάνυξη από το παλιό ημερολόγιο.(ΦΩΤΟ)

Την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Αγίων Θεοφανείων εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια η τοπική μας Εκκλησία, η οποία όπως κάθε χρόνο φιλοξένησε την Συνοδική Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων Προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος , συμμετεχόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Πειραιώς& Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, Αττικής & Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Τορόντο κ. Μωυσή, Ωρωπού & Φυλής κ. Κυπριανού, Μεθώνης κ Αμβροσίου και πλειάδας κληρικών της Εκκλησίας μας.

Προ της τελετής, στον Ι.Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καραβά Πειραιώς, τελέστηκε ο Όρθρος Χοροστατοῦντος του Σεβασμιωτάτου Αττικής & Βιοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία Αρχιερατικό Συλλείτουργο  Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος  κ. Γεροντίου  και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Τορόντο κ. Μωυσή, Ωροπού και Φυλής κ. Κυπριανού και  εν συνεχεία ακολ ούθησε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Με την ολοκλήρωση του Αγιασμού, υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή με κάθε μεγαλοπρέπεια πλαισιομένη,  την  συμμετοχή νέων κάθε ηλικίας, ενδεδυμένων με παραδοσιακές στολές από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας όπου συνόδευσαν τον Τίμιο Σταυρό προς τον χώρο της τελετής.

Κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ι. Μητροπόλεων Αττικής, και Ωρωπού, εκπρόσωποι των Ιερών Μονών, των τοπικών εκκλησιαστικών κοινοτήτων  και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, έδωσαν τον ομολογιακό παλμό στους δρόμους της πόλεως μας με κατεύθυνση τον κεντρικό Λιμένα Πειραιώς

Την λιτανευτική πομπή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Μπάντα  του Πυροσβεστικού Σώματος, του Δήμου Πειραιώς και του Δήμου Ασπροπύσργου, επί του λιμένος τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Μπάντα του Λιμενικού Σώματος όπου και συνόδευσε την Λιτανευτική Πομπή στα  Προπύλαια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς για να γίνει η απόλυση.

 

Tην ευθύνη της τελεταρχίας επωμίσθηκαν για μία ακόμη φορά οι αιδεσιμολογιώτατοι Πρωτοπρεσβύτεροι, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως μας , π. Γεώργιος Κοντογιώργης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς Αττικής και Βοιωτίας , π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, ο π. Στυλιανός Τομαής και ο πανοσιώτατος  Ιερομόναχος   π.Λουκάς Πόρτο της Ι.Μ Πειραιώς & Σαλαμίνος

Προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, πατρικούς και Ιστορικούς λόγους  απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς & Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

Τονίζοντας στην Εκκλησία Του Χριστού  υπάρχουν στοιχεία σταθερά και αναλλοίωτα:  Τα δόγματά της πίστεως και οι ηθικές αρχές του Ευαγγελίου.

Για μια ακόμη χρονιά οι νέοι μας,  Βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό την στιγμή που τα σταθμεύοντα πλοία απέδιδαν τιμή στον Φανέντα Κύριο δια συνεχών συριγμών, οι βουτηχτές κρατώντας τον Τίμιο Σταυρό  έψαλλαν τον Εθνικό μας ύμνο.

Τόσο κατά την Θεία Λειτουργία όσο και κατά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων, ύμνους απέδωσε η βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς & Σαλαμίνος υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Παρασκευά Λεβαντή.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους :

Ο πρώην υφυπουργός προστασίας του πολίτη  Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος,  ο Βουλευτής και τ. Αντιπρόεδρος  κ Ιωάννης Τραγάκης, οι Βουλευτές  κ. Γεώργιος Βρεττάκος κ. Δημήτριος Μαρκόπουλος, κ. Λιάκος Ευάγγελος  εκπρόσωποι του Βουλευτή κ. Μιχαήλ Λιβανού, Χρηστάκη Μαίρη και Σιγανός Γεώργιος

Ο  Δήμαρχος Πειραιώς κ. Ιωάννης Μώραλης.

Ο  Αντιδήμαρχος  Πειραιώς    Δημήτριος Καρύδης

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πειραιώς κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Γιάννης Ηλίας

Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου ¨Αγγελος Τσιριγωτάκης

Οι Αντιδήμαρχοι  κ. Δασκαλάκης και  κ Περδίκη Παναγιώτα

Αντιδήμαρχος Αγ Βαρβάρας  Σαββίδης Σάββας και Δημ Σύμβουλος Καβαδία Βατίστα Ευγενία .

Οι Αντιδήμαρχοι Ασπροπύργου Κωνσταντινίδης, Παροτσίδης,Φωτιάδης, Κωνσταντινίδης, Γαβριηλίδης Παύλος,  Χιονίδης  Κωνσταντίνος, Χατζηδημητρίου Ιωάννης.

Αντιδήμαρχος Ελαφονήσου κ.Αρώνης Μιχαήλ

Δήμαρχος Κορυδαλλού Νικόλαος Χουρσαλάς

Εκπρόσωπος Δημάρχου Σαλαμίνος κ. Παπανικολάου πρόεδρος Δημ Κοινότητας Σαλαμίνας

Δημ. Σύμβουλος Νικαίας Αγ.Ιωάννη Ρέντη Αθηνά Μπούτση Χαραλαμπίδου.

Δημ Σύμβουλοι Καλλιθέας Κασίδης Γεώργιος Και Δημητριάδης Κωνσταντίνος

Δημ Σύμβουλος Διονύσου Τσούκας Παναγιώτης

Δημ Σύμβουλος Ροδόπολης Κοκκίνος Χαράλαμπος και Τσούκα Χρυσοβαλάντου

Δημ Σύμβουλοι Ασπροπύργου Παπαδόπουλος Αναστάσιος Παπαδόπουλος Δημήτριος και Σαββίδης Παντελής

Πρώτος επιλάχων βουλευτής Β Πειραιά αθλητισμού και πολιτισμού Νικόλαος Σούτας Ελληνική Λύση Κυριάκου Βελόπουλου

Οι Πολιτευτές Διαμαντίδης Δημήτριος , κ. Βαγιάκης Γεώργιος .κ. Πέτρος Μούγιος εκπρόσωπος  Λ.Α.Ο΄Σ Φίλλιπο Καμπούρη

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ κ. Ιωάννης Μυτιληναίος

Η κ. Ευπραξία Σάββα και Αντώνης Κυπραίος από την Πολ. Προστασία

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Θρησκευτικής Κοινότητας Γ.Ο.Χ. κ. Καραμήτσος

κ Ιωάννης Ανδρέογλου Μ.Δ.Σ σχολείου Αργώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.