Ο ΑΡΗΣ με ήρωα το Κουέστα κέρδισε την ΑΕΚ στα benalty

Άρης και ΑΕΚ χάρισαν στο ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας δύο σπουδαίες μάχες στο Κύπελλο Ελλάδος, όμως χρειάστηκαν τη διαδικασία των πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους και εκεί μίλησε ο Ισπανός τερματοφύλακας, που με τις αποκρούσεις του έστειλε τους Θεσσαλονικείς στα προημιτελικά του θεσμού.

Μεγάλες στιγμές στο “Κλ. Βικελίδης” για τον Άρη, παρά την απουσία του κόσμου από τις κερκίδες.

Οι “κίτρινοι” πέταξαν έξω την ΑΕΚ, περσινή κάτοχο του Κυπέλλου Ελλάδος και βλέπουν ορθάνοιχτο μπροστά τους τον δρόμο μέχρι και το τελικό της διοργάνωσης.

Με δύο ισοπαλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το ζευγάρι οδηγήθηκε στην παράταση, αλλά ούτε εκεί άλλαξε κάτι.

Μετά το 0-0 στην “OPAP Arena” και το 1-1 σε 120 λεπτά στο Χαριλάου, ο Κουέστα ανέλαβε δράση στη διαδικασία των πέναλτι, απέκρουσε τις εκτελέσεις των Βίντα και Πόνσε, στέλνοντας τον Άρη στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει είτε τη Νίκη Βόλου είτε τον Λεβαδειακό.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι έμοιαζε να αρχίζει ιδανικά για την ΑΕΚ, που κατάφερε αρκετά νωρίς στο παιχνίδι να βρει δίχτυα.

Μόλις στο 12′ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με προβολή του Βίντα, ωστόσο η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ, καθώς το γκολ ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR, καθώς ο Μήτογλου ήταν εκτεθειμένος.

Δέκα λεπτά αργότερα, απείλησε ξανά ο Κροάτης στόπερ της “Ένωσης” με κεφαλιά, η οποία κόπηκε πριν καταλήξει στην εστία. Στο 27′ ήταν η σειρά του Άρη να βρει δίχτυα.

Ο Μορόν νίκησε τον Αθανασιάδη σε τετ-α-τετ, αλλά ξεκίνησε από θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Οι προωθήσεις του Βίντα ξεχώρισαν στο πρώτο μέρος, γιατί δημιούργησε ακόμη μία τελική για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, αλλά το σουτ του απομάκρυνε με τα πόδια ο Κουέστα.

Αμέσως μετά, ήρθε η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων, που έφυγαν στην κόντρα, αλλά ο Νταρίντα δεν κατάφερε να εκτελέσει σωστά.

Όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελειώσει χωρίς σκορ, όμως ο Γκατσίνοβιτς είχε διαφορετική άποψη.

Ο Σέρβος με σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από φάση διαρκείας, έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ στο 45’+1′ και την έστειλε με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Χωρίς ρυθμό το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όπως είχε συμβεί και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Παρ’ όλα αυτά ο Άρης ευτύχησε να βρει γκολ ισοφάρισης με την πρώτη του ευκαιρία.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου κέρδισαν ένα φάουλ σε πλάγια θέση, το οποίο εκτέλεσε ο Σουλεϊμάνοφ και ο Μορόν με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 1-1 στο 58′.

Οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ του αγώνα και άμεσα απείλησαν ξανά χτυπώντας στην κόντρα, αλλά ο Βίντα σταμάτησε έγκαιρα τον Νταρίντα.

Στο 68′ ήρθε η πρώτη στιγμή της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, με ένα σουτ του Μάνταλου, το οποίο μπλόκαρε ο Κουέστα και σταδιακά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο.

Τίποτα όμως δεν άλλαξε προς το φινάλε των 90 λεπτών, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Λίγες οι καλές στιγμές στο έξτρα μισάωρο του παιχνιδιού, αλλά οι δύο ομάδες δίστασαν να ρισκάρουν και η διαδικασία των πέναλτι φαινόταν από νωρίς πως έρχεται.

ΠΕΝΑΛΤΙ
Φαμπιάνο 1-0
Βίντα (απέκρουσε ο Κουέστα)
Μορόν 2-0
Φαν Βέερτ 2-1
Φετφατζίδης (άουτ)
Πόνσε (απέκρουσε ο Κουέστα)
Νταρίντα 3-1
Πινέδα 3-2
Βερστράτε 4-2

ΓΚΟΛ: 58′ Μορόν / 45’+1′ Γκατσίνοβιτς

Κίτρινες: 58′ Φαμπιάνο, 71′ Οντουμπάτζο / 8′ Σιντιμπέ, 56′ Ρότα, 65′ Πήλιος, 79′ Μάνταλος, 90’+5′ Πισάρο, 119′ Μήτογλου

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (38′ λ.τρ. Ρόουζ), Μοντόγια (105′ Φεράρι), Τζούρασεκ (90+1′ Βερστράτε), Ντουκουρέ (52′ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (53′ Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (62′ Πήλιος), Βίντα, Μήτογλου, Ρότα (74′ Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (83′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (105′ Φαν Βέερτ), Μάνταλος (83′ Φερνάντες), Τσούμπερ (74′ Πόνσε).

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.