Ολυμπιακός ετοιμάζεται να τα δώσει όλα στο Μιλάνο

Οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Αρμάνι απόψε (17/10, 21:45, EΡΑ ΣΠΟΡ) και ψάχνουν τη δεύτερη νίκη τους στη φετινή Euroleague μετά το “διπλό” στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Oλυμπιακός δοκιμάζεται στο Μιλάνο, αντιμετωπίζοντας την Αρμάνι απόψε (17/10, 21:45, EΡΑ ΣΠΟΡ).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του δύο παίκτες που έλειψαν από την ομάδα του στους δύο τελευταίους αγώνες της, τους Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Λιουκ Σίκμα.

Με τον Μουσταφά Φαλ να έχει επιστρέψει (ξεπέρασε τη διάταση έσω πλαγίου δεξιού γονάτου), η μοναδική απουσία για τους “ερυθρόλευκους” είναι ο Σακίελ ΜακΚίσικ.

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει αναπτύξει οστικό οίδημα στην μηριαία τροχιλία και αλλοιώσεις στον τένοντα του τετρακεφάλου ύστερα από την πτώση του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και αναμένεται να μείνει για ακόμη 2-3 εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού αυτή τη… διαβολοβδομάδα, Αρμάνι Μιλάνο στη Euroleague, θα τιμήσει τον παλαίμαχο πλέον Λουίτζι Ντατόμε, στο περιθώριο της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός μετρά 1 νίκη – 1 ήττα, αφού μετά το “διπλό” στο ΟΑΚΑ, επί του Παναθηναϊκού, για την 1η αγωνιστική, ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Μία ήττα μετρά η Αρμάνι Μιλάνο, αφού στην πρεμιέρα δεν τα κατάφερε κόντρα στη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη (85-82), ενώ αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος αγώνας της με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ.

Το ματς ορίστηκε για τις 31 Οκτωβρίου 21:30, στο Μιλάνο.

Την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Αρμάνι θα “σφυρίξουν” οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Λεάντρο Λοθάνο (Αργεντινή) και Κάρλο Κορτές (Ισπανία).

Οι Πειραιώτες άφησαν πίσω τους την… προβληματική εβδομάδα με τους τραυματισμούς και την πρώτη τους ήττα από τη Μπαρτσελόνα και μετρούν επιστροφές.

Οι απουσίες “φάνηκαν” και στον Κυριακάτικο (15/10) αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, όπου ναι μεν επικράτησε 79-71 όμως δυσκολεύτηκε αρκετά με κορυφαίους τους Πίτερς με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ και Λαρεντζάκη με 14 πόντους και αρκετά σημαντικά καλάθια.

Όσον αφορά το ιατρικό δελτίο, οι Λουκ Σίκμα και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ακολούθησαν την αποστολή στο Μιλάνο, ωστόσο ο δεύτερος μοιάζει δύσκολο να αγωνιστεί.

Εκτός παραμένει ο Σακίλ ΜακΚίσικ που έμεινε στην Ελλάδα. Μετά το παιχνίδι με το Μιλάνο, αντιμετωπίζει την Πέμπτη την Παρτιζάν στο ΣΕΦ.

Ξεκούραστη η Αρμάνι Μιλάνο καθώς η αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ αναβλήθηκε λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ.

Στην πρεμιέρα ηττήθηκε από τη Φενερμπαχτσέ με 85-82, ενώ στη LegaBasket μετρά μια ήττα από τη Νάπολι και μια νίκη επί της Ρέτζιο.

Επιστρέφει ο Ντέβον Χολ, ωστόσο παραμένουν εκτός οι τραυματίες Μάοντο Λο και Μπίλι Μπάρον.

Το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, είναι σημαντικό για τον Κάιλ Χάινς ο οποίος γίνεται ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία της EuroLeague (ξεπερνάει τον Γιανκούνας φτάνοντας τις 394 συμμετοχές), ενώ ο Ντατόμε θα εισαχθεί στο Hall of Fame της ομάδας. Την Πέμπτη παίζει με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.