Ο 24χρονος σέντερ μπακ μετά από το πέρασμά του από την Εσθονία, πήρε μεταγραφή και επίσημα στην ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη για τη νέα σεζόν στη Super League 2.

Επαναπατρισμός για τον Γιάννη Τσιβελεκίδη, ο οποίος με κάθε επισημότητα ανακοινώθηκε από την Athens Kallithea για τη νέα σεζόν στη Super League 2. Ο 24χρονος αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕΚ και πέρασε στη συνέχεια ως δανεικός στην Καλαμάτα.

Ύστερα, ο Τσιβελεκίδης “μετακόμισε” στη Σλοβενία, όπου αγωνίστηκε σε δυο ομάδες και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Εσθονίας με πολύ καλή παρουσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Athens Kallithea:

«Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον σέντερ μπακ Γιάννη Τσιβελεκίδη, 24, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην ομάδα αμέσως μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Nõmme Kalju FC της κορυφαίας κατηγορίας της Εσθονίας την 1η Ιανουαρίου 2024.

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Τσιβελεκίδης αναδείχθηκε από την ακαδημία της ΑΕΚ και πέρασε έξι μήνες δανεικός στην Καλαμάτα στη Super League 2 τη σεζόν 2019/20, προτού φύγει στο εξωτερικό.

Μετά από μία σειρά δυνατών εμφανίσεων κατά το πρώτο μισό της σεζόν 2020/21 με τη NK Fužinar στη δεύτερη κατηγορία της Σλοβενίας, ο Τσιβελεκίδης κέρδισε μεταγραφή στη Nõmme Kalju, όπου πραγματοποίησε 87 συνολικά συμμετοχές με οκτώ γκολ και δύο ασίστ στη διάρκεια των σεζόν 2021, 2022, και της τρέχουσας 2023, η οποία ολοκληρώνεται στις 2 Δεκεμβρίου 2023.

Η Nõmme Kalju βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Meistriliiga της Εσθονίας».//Γ.