Χρήστος Βρεττάκος: Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι οι ανάγκες των πολιτών.(βίντεο)

Με βασικό αντικείμενο συνεδρίασης την έγκριση του Προϋπολογισμού για το 2023 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην τοποθέτηση του, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ξεκίνησε αναφέροντας ότι ο προϋπολογισμός ανέκαθεν αποτελούσε μια εκτίμηση η οποία εξαρτάται από μία σειρά παραγόντων αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια αποτύπωση των πολιτικών προθέσεων της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα, σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2023 ο κ. Βρεττάκος χαρακτήρισε σοβαρότερα «αγκάθια» τη διαρκή υποχρηματοδότηση, τις σοβαρές συνέπειες της ενεργειακής κρίσης με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος καθώς και τη μνημονιακή δέσμευση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Ο κ. Βρεττάκος επανέλαβε τη θέση για προσλήψεις και μόνιμο προσωπικό εντός του δήμου που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των δημοτών ενώ για ακόμη μία φορά υπεραμύνθηκε την επιλογή της δημοτικής αρχής να μην επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου, επιμένοντας στο Δημόσιο τομέα διαχείρισης.

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος της πόλης έθεσε ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την συνέχιση άσκησης κοινωνικών πολιτικών μέσα από τις δομές του δήμου (κοινωνικό συσσίτιο, παντοπωλείο, φαρμακείο κ.α.) ιδίως σε περιόδους κρίσεων και πάντοτε με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Παράλληλα, ίδια βούληση υπάρχει και για την παιδεία όπου παρά το δυσβάσταχτο κόστος και την αδιαφορία της πολιτείας, ο δήμος πολλές φορές μέσω ιδίων πόρων εξασφάλισε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή και απρόσκοπτη εκπαίδευση των παιδιών, τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αντίστοιχα και στο πεδίο του πολιτισμού, ο κ. Βρεττάκος απάντησε στις επικρίσεις μερίδας της αντιπολίτευσης για τις δωρεάν συναυλίες, εξηγώντας πως επιλέγουμε να παρέχουμε ελεύθερη πρόσβαση στους δημότες σε εκδηλώσεις και δράσεις, καθώς σε συνθήκες κρίσης για μας ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αποτελούν στήριγμα και διέξοδο για τους ανθρώπους τους οποίους αρνούμαστε να τους αντιμετωπίσουμε σαν πελάτες.

Τέλος, ο Δήμαρχος διατύπωσε τη θέση ότι συμμαζεύουμε τα έξοδα του δήμου, όμως όχι σε βάρος των δημοτών μας οι οποίοι ήδη δίνουν αρκετά από το υστέρημα τους ενώ ανέφερε ότι ο δήμος συνεχίζει να παραμένει «όρθιος» και λειτουργικός παρά τις δύσκολες συνθήκες και παρά τις «Κασσάνδρες» για χρεωκοπία που ακούγονταν τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.