Τα βλέμματα στραμμένα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για το μεγάλο ντέρμπι.

Με το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ ολοκληρώνεται η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Super League λίγο πριν το Mundial του Κατάρ.

 

Με ένα μεγάλο ντέρμπι ολοκληρώνεται σήμερα (13/11) ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος της Super League. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” στις 19:30, σε ένα ματς που και οι δυο ομάδες… καίγονται για βαθμούς, προκειμένου να “ψαλιδίσουν” τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος φιλοξενεί τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, θέλοντας να παραμείνει αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Νωρίτερα, το πρόγραμμα της ημέρας “ανοίγει” με την αναμέτρηση του ΠΑΣ στα Γιάννινα με αντίπαλο τον Άρη, ο οποίος θέλει να πλησιάσει την πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, ενώ στις 18:00, η Λαμία υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Τέλος, η “αυλαία” της ημέρας “πέφτει” με το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Βόλο.

Το σύνολο του Μίτσελ βρίσκεται 10 βαθμούς πίσω από το “τριφύλλι” και θέλουν τη νίκη μετά την ισοπαλία στο πρώτο του ντέρμπι, αυτό στο “Απόστολος Νικολαΐδης” απέναντι στον “αιώνιο αντίπαλο” (1:1), προκειμένου να πλησιάσει την κορυφή, ειδικά σε περίπτωση που οι “πράσινοι” δεν επικρατήσουν ή έρθουν ισόπαλοι με τους Περιστεριώτες. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν στην αποστολή τους τον Μαρσέλο, αλλά και τον Σισέ, Απόντες θα είναι επίσης και οι Ουσεϊνού Μπα, Κούντε, Ουί Τζο, Αμπουμπακάρ Καμαρά και φυσικά ο τραυματίας Βαλμπουενά.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού:

Πασχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά, Ανδρούτσος, Άβιλα, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Μπόουλερ, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Ινμπομ Χουάνγκ , Χάμες Ροντρίγκες, Γκάρι Ροντρίγκες, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ρέτσος, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης και Βρουσάι.

Τη νίκη θέλει πάντως και η “Ένωση”, η οποία θέλει να ξεφύγει από το -6 σε σχέση με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, κάτι που δεν κατάφερε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ισοπαλία (1:1) που έφερε στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα όμως κατάφερε να επιβληθεί άνετα επί του ΟΦΗ, δείχνοντας έτσι αρκετά σημάδια βελτίωσης. Στα αγωνιστικά των “κιτρινόμαυρων”, οριστικά εκτός έμεινε ο Σιμάνσκι, με τον Βίντα να επιστρέφει στη διάθεση του “Δικέφαλου”, ενώ στον πάγκο θα είναι και ο Φαν Βέερτ.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ:

Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Αραούχο.

Στο ματς που “ανοίγει” η “αυλαία” της 13ης “στροφής”, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Άρη στις 16:00 σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο οι δυο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους. Η ομάδα του Θανάση Στάικου γνώρισε την ήττα με 2:1 από το Βόλο και αναζητά μια νίκη που θα της δώσει βαθμολογική ανάσα. Από την άλλη μεριά, οι “κίτρινοι”, προέρχονται από σπουδαία επικράτηση κόντρα στη Λαμία με 5:0 και θέλουν το “τρίποντο” για να “κλείσουν” τον πρώτο γύρο με θετικό… πρόσημο.  Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν των υπηρεσιών των Πριόρ, Κιάκου, ΡιένστραΚόντε και Λεό. Ο Άλαν Πάρντιουδεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής μετά από απόφαση της διοίκησης. Εκτός είναι επίσης και οι Ντουκουρέ, Ντιόπ, Ροντρίγκες, Χαΐροβιτς, Τανούλης, Χατζηιωάννου, Παναγίδης, Καρακασίδης.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα:

Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Πήλιος, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι, Μπαγκαλιάνης, Μπακαδήμας, Μπιλμπάο, Σταματελόπουλος, Τζίμας, Τσάβος, Λιάσος, Μορέιρα, Κύρκος, Τσίρης, Ροσέρο, Παμλίδης, Φοφανά, Μπαλάν.

Αναλυτικά η αποστολή του Άρη:

Κουέστα, Σιαμπάνης, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε, Μανού Γκαρθία, Ματέο Γκαρσία, Ζερβινιό, Γκρέι, Εμπακατά, Ενκουλού, Καμάτσο, Νταμπό, Πάλμα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Μαζικού, Ετέμπο, Μαρμαρίδης, Σγούρος.

Στο επίσης σπουδαίο ματς των 17:15, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ατρόμητο, θέλοντας να παραμείνει αήττητος και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ένα ματς που άλλαξε ώρα… τρεις φορές λόγω του μαραθωνίου που διεξάγεται στους δρόμους της Αθήνας. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν υπολογίζει στους Παλάσιος, Αϊτόρ, Πούγγουρα και Τρουιγιέ. Οι Περιστεριώτες δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία, Σουάρεθ και τον τιμωρημένο Κούεν.

Αναλυτικά η αποστολή του Παναθηναϊκού:

Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Γκάνεα, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Σαβιέρ, Βέρμπιτς, Καμπετσής.

Αναλυτικά η αποστολή του Ατρομήτου:

Γιαννιώτης, Μάριτς, Σάλτας, Κιβρακίδης, Κεσχρίντα, Αθανασίου, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Στρούγγης, Μαυρομμάτης, Τζοβάρας, Φριντζόνσον, Μουνίθ, Οικονομίδης, Γκονθάλεθ, Έρλινγκμαρκ, Τζαβίδας, Ρομπάιγ, Κλωναρίδης, Κιάρτανσον, Ροτάριου, Κωτσόπουλος.

Στις 18:00, η Λαμία υποδέχεται τον Παναιτωλικό, με τις δύο ομάδες να στοχεύουν σε ένα καλό αποτέλεσμα πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Τζανλούκα Φέστα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντάνι Μπεχαράνο, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι της Τρίτης (08/11), αλλά και τους Ρόμανιτς, Τζανετόπουλο, Τσούκαλο, Γκέντσογλου και Βασιλακάκη. Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς Αναστασίου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντουάρτε, αλλά και τους Βαρόνε, Μαλή, Τσιγγάρα που έμειναν εκτός αποστολής.

Αναλυτικά η αποστολή της Λαμίας:

Γκαραβέλης, Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανδάρης, Γκοράνοφ, Μπενίτες, Κορνέζος, Νούνιες, Σλίβκα, Σιμόν, Τσιλούλης, Ασκόφσκι, Γιακουμάκης, Μανούσος, Ντε Βινσέντι, Καραμάνος, Μαρμεντίνι και Μποάκι.

Η αποστολή του Παναιτωλικού:

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Βιεϊρίνια, Νάσμπεργκ, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ, Κούρτιτς, Φ. Σοάρες, Ντάντας, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Κουαλιάτα, Α. Ζιβκοβιτς, Ολιβέιρα, Τόμας
Αναλυτικά η αποστολή του Βόλου:
Κλέιμαν, Κότνικ, Άλχο, Τάχατος, Ασλανίδης, Ουές, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Λυμπεράκης, Ματίγια, Μπαριέντος, Μεταξάς, Μεσκίδα, Μπατόκιο, Ντέλετιτς, Π. Φερνάντες, Β. Φερνάντες, Νοκέρ, Οζέγκοβιτς, Κούτσιας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Κυριακή 13 Νοεμβρίου

16:00 ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης
17:15 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος
18:00 ΠΑΣ Λαμία – Παναιτωλικός
19:30 Ολυμπιακός – ΑΕΚ
21:30 ΠΑΟΚ – Βόλος

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου

18:00 Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός
19:30 ΟΦΗ – Λεβαδειακός

Η Βαθμολογία της Super League:

  1. Παναθηναϊκός 34
  2. ΑΕΚ 28
  3. Ολυμπιακός 24
  4. Βόλος 24
  5. ΠΑΟΚ 22
  6. Άρης 18
  7. Ατρόμητος 15
  8. Παναιτωλικός 13
  9. Αστέρας Τρίπολης 10
  10. ΠΑΣ Γιάννινα 9
  11. ΠΑΣ Λαμία 9
  12. Ιωνικός 7
  13. Λεβαδειακός 7
  14. ΟΦΗ 7
  15. Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

    Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.