Ο Σέρχιο Πέρεθ έριξε οριακά τον ρυθμό κατά την πρώτη προπόνηση της Παρασκευής για το Grand Prix του Σάο Πάολο, μπροστά από τον οδηγό της Ferrari, Charles Leclerc και τον συμπαίκτη της Red Bull, Max Verstappen, καθώς ξεκίνησε το τρίτο και τελευταίο Σαββατοκύριακο F1 Sprint της σεζόν.

Δεδομένου του σχήματος Sprint, το FP1 απέκτησε μεγαλύτερη σημασία από το συνηθισμένο πρόγραμμα της Παρασκευής, με μόνο 60 λεπτά διαθέσιμα για τις ομάδες για να κατανοήσουν και να τελειοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους πριν από την πρόκριση στην τεχνική πίστα Interlagos.

 

Αφού οι οδηγοί πέρασαν τα πρώτα στάδια συλλέγοντας δεδομένα για τα σκληρά και μεσαία ελαστικά – ο Verstappen προηγήθηκε με χρόνο σκληρού ποδιού 1 m 13.575s – τα πρώτα σετ μαλακών εμφανίστηκαν κοντά στα μισά του δρόμου, οδηγώντας σε μια αναταραχή βελτιώσεων.

Ο Perez πυροδότησε τη μετάβαση στο κόκκινο λάστιχο, κατεβαίνοντας στο 1m 11.853s, με τον Verstappen να μπαίνει αρχικά στο P2, 0,008s πίσω, καθώς ο κυρίαρχος διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε μέσω του ραδιοφώνου ότι το RB18 του «δεν γυρίζει “.

FORMULA 1 HEINEKEN GRANDE PRÊMIO DE SÃO PAULO 2022

ΘΕΣΗ ΧΡΟΝΟΣ
1 Sergio PEREZ Red Bull Racing 1:11.853
2 Charles LECLERC Ferrari +0,004s
3 Max VERSTAPPEN Red Bull Racing +0,008s
4 Carlos SAINZ Ferrari +0,186s
5 Lewis HAMILTON Mercedes +0,187s

Στα λεπτά της λήξης της συνεδρίας, ο Leclerc θα έδινε τον ταλαιπωρημένο Verstappen κατά 0,004 δευτερόλεπτα για να χωρίσει τους Red Bulls, αφού η Ferrari έκανε καθυστερημένη αλλαγή στα μαλακά ελαστικά – ο Carlos Sainz πήρε τέταρτο, λίγο λιγότερο από δύο δέκατα πίσω.

Οι οδηγοί της Mercedes, Lewis Hamilton και George Russell, ήταν και οι δύο σε απόσταση αναπνοής από τον Sainz στα P5 και P6 αντίστοιχα, παρά το γεγονός ότι ο Hamilton δήλωσε ότι «αισθάνεται σαν το πίσω μέρος να επιπλέει» και να κλειδώνει στην αρχή της διαδρομής του μαλακού ελαστικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η φόρτιση του Χάμιλτον στο Σάο Πάολο, η εκκίνηση του Αλόνσο με τον πύραυλο και ο Μπότας που τον καθοδηγεί – 7 κορυφαίες στιγμές F1 Sprint

Ο Sebastian Vettel έβαλε την Aston Martin στην έβδομη θέση καθώς πλησιάζει η απόσυρσή του στη F1, καθώς ο οδηγός της Haas Mick Schumacher, η Alfa Romeo του Valtteri Bottas και ο Pierre Gasly της AlphaTauri ολοκλήρωσαν τις 10 πρώτες θέσεις.

Το ζεύγος των Άλπεων Fernando Alonso και Esteban Ocon ξεκίνησαν χαμηλών τόνων το Σαββατοκύριακο στις αντίστοιχες θέσεις P11 και P13 – ούτε η Alpine ούτε η αντίπαλός τους McLaren τρέχουν μαλακά ελαστικά στη συνεδρία – σάντουιτς του άνδρα της Williams Alex Albon, με την άλλη Aston Martin του Lance Stroll 14η μετά την αναφορά τεχνικών ζητημάτων.

perez-pits.jpg
Οδηγοί και ομάδες έτρεξαν γεμάτα προγράμματα FP1 για να προετοιμαστούν για τις κατατακτήριες
Έχοντας αδιαθεσία την Πέμπτη, ο Λάντο Νόρις κατάφερε να ηγηθεί της McLaren στην P15, ακολουθούμενος από τις υπόλοιπες μηχανές Haas και Williams των Kevin Magnussen και Nicholas Latifi.

Οι Zhou Guanyu (Alfa Romeo), Yuki Tsunoda (AlphaTauri) και Daniel Ricciardo (McLaren) ολοκλήρωσαν το γήπεδο, το οποίο κάλυψε 1,5 δευτερόλεπτο γύρω από τον χώρο διεξαγωγής των 4.309 χλμ.

Ο Verstappen βλέπει «καλή ευκαιρία» να επεκτείνει το ρεκόρ νικών στη F1 στο Interlagos καθώς ο Perez στοχεύει τη Red Bull 1-2 στη βαθμολογία

Σε μια κατά τα άλλα ήσυχη συνεδρία, ένας αργόστροφος Norris στην έξοδο του Senna Esses προκάλεσε την οργή του Sainz, με τον Stroll να απογοητεύει τον Leclerc σε ένα άλλο περιστατικό που σχετίζεται με την κυκλοφορία στο τρέξιμο προς το Juncao.

Μετά τον 1ο ΠΠ, η προσοχή στρέφεται αμέσως στην πρόκριση στο Σάο Πάολο, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 16:00 τοπική ώρα. Επισκεφθείτε το RACE HUB για περισσότερες πληροφορίες.

Ποιος θα σκοράρει στο Γκραν Πρι του Σάο Πάολο 2022; Επιλέξτε την ομάδα των ονείρων σας πριν προκριθείτε και αναμετρηθείτε με τον κόσμο για να κερδίσετε τεράστια βραβεία με το Επίσημο παιχνίδι Φαντασίας Formula 1. Εγγραφείτε, εγγραφείτε σε πρωταθλήματα και διαχειριστείτε την ομάδα σας εδώ.