Εορτασμος της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και το μήνυμα του δημάρχου Νικόλαος Χουρσαλάς (ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟ)

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για τον Ελληνισμό και τους απανταχού Έλληνες.

Πρόκειται για επέτειο χαράς και περηφάνειας ανακαλώντας στη μνήμη μας τους Έλληνες της μικρής Ελλάδας του 1940 που αντιμετώπισαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα τις φοβερές δυνάμεις του φασισμού αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ανίκητες.

Η επέτειος του «ΟΧΙ» μας υπενθυμίζει την ομοψυχία των Ελλήνων, το πάθος τους για την υπεράσπιση των ιδανικών τους, τη διεκδίκηση της ελευθερίας τους και την υπεράσπιση της πατρίδας τους.

Η αυτοθυσία και ο πατριωτισμός, που μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας, είναι η πολιτιστική κληρονομιά μας και η παρακαταθήκη μας που οφείλουμε να γνωρίζουμε και να μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά ώστε να διαθέτουμε γερές ιστορικά βάσεις, να αποφεύγονται λάθη του παρελθόντος και να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Στις μέρες μας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, βιώνουμε πολλαπλές προκλήσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Επιδιώκεται, λοιπόν, πλέον ξεκάθαρα η αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών απειλώντας την εθνική μας κυριαρχία.

Ωστόσο, εμείς επιλέγουμε την πίστη στο Διεθνές Δίκαιο, έναντι των επεκτατικών επιδιώξεων.

Είμαστε υπέρ του Πατριωτισμού και ενάντια σε κάθε μορφή Εθνικισμού.

Πάντοτε θα επιζητούμε ειρηνικές λύσεις, αλλά και πάντοτε θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε συντριπτικές απαντήσεις, υπερασπιζόμενοι και την τελευταία σπιθαμή του εδάφους μας.

Εμείς, ως Έλληνες, οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι ακολουθώντας το παράδειγμα των προγόνων μας ώστε με σθένος, αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και ομοψυχία να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες υπερασπιζόμενοι αξίες και ιδανικά, ίδια με εκείνα που δόξασαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.
Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, τι έχουμε καταφέρει ως Έθνος και πως όλοι μαζί έχοντας κοινό στόχο μπορούμε να νικήσουμε δύσκολες μάχες συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς  και το Δημοτικό Συμβούλιο  βρέθηκαν στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 με κατάθεση στεφάνων στους πεσόντες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Κορυδαλλό  .

Εκκλησιαστικάν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου από το Μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιο με παρουσία Δημάρχου πόλεως και βουλευτές και όλη τη δημοτική αρχή στον Ιερό των Διοικήσεων των Σωματείων Απογόνων και Φίλων Εθνικής Αντίστασης, των Εργατικών, Πατριωτικών, Πνευματικών, Αθλητικών και Επαγγελματικών Οργανώσεων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους.

Προσέλευση των Πολιτικών, Εκκλησιαστικών, Εκπαιδευτικών, Αστυνομικών Αρχών της πόλης.

Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Νικόλαο Χουρσαλά

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων.

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Παρευρέθηκαν : Ιωάννης Τραγάκης βουλευτής Β Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας -ο Μιχάλης Λιβανός υποψήφιος βουλευτής Β Πειραιά Νέα Δημοκρατία -Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλευτής Β Πειραιά Νέα Δημοκρατία -Νικόλαος Σουτας Π.Ε. Βουλευτής Β Πειραιά με την Ελληνική Λύση- Νίκος Χουρσαλάς δήμαρχος Κορυδαλλού-Νεκτάριος Τσίρμπας αντιδήμαρχος αθλητισμού-όλοι οι φορείς του δήμου με προσέλευση των Πολιτικών, Εκκλησιαστικών, Εκπαιδευτικών, Αστυνομικών Αρχών της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ