Στο ρελαντί κέρδισε ο Ολυμπιακός τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δε δυσκολεύτηκε κόντρα στον Άρη, καθώς επικράτησε με 83-66 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον και πέτυχε την τρίτη διαδοχική της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια.

Πριν το τζάμπολ, οι δύο ομάδες τήρησαν ενός λεπτού σιγή τόσο για τον χαμό του 46χρονου Ανατόλι Ζουρπένκο, όσο και για τον Θέμη Κατριό. Ο πρώτος συνδέθηκε με το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του Ολυμπιακού, ενώ πέρασε και από τις Μαρούσι, Παπάγου, Σπόρτινγκ και Νήαρ Ηστ, ενώ ο δεύτερος τίμησε τη φανέλα του Άρη από το 1961 έως το 1972.

Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν εύκολα τη νίκη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, καθώς επικράτησαν με 83-66 των “κίτρινων” και έκαναν το 3/3 στην Basket League. Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες, ο Σάσα Βεζένκοβ με 15 πόντους και ο Αϊζάια Κάνααν με 14, ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Τζος Χάγκινς (12 πόντους, 12 ασίστ) και Τσέβεζ Γκούντγουιν (16 πόντους, 14 ριμπάουντ).

Ο αγώνας

Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν πρώτοι καλάθι στο ματς με τρίποντο του Νότε. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ (9-10) στα πρώτα λεπτά παιχνιδιού και αμφότερες πήραν ανά διαστήματα το προβάδισμα. Ο Άρης έπαιρνε πολλαπλά επιθετικά ριμπάουντ, ωστόσο αδυνατούσε να σκοράρει και έδινε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να απαντήσει εύστοχα στις προσπάθειές του. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε προβάδισμα επτά πόντων (13-20) και το εν λόγω σκορ έμεινε έως το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός άρχισε να αυξάνει τη διαφορά, καθώς με δύο διαδοχικά δίποντα ανέβασε το σκορ στο 13-24, ενώ οι “κίτρινοι” εξακολουθούσαν να έχουν πολλαπλές άστοχες επιθέσεις. Η αδυναμία του Άρη να σκοράρει έδωσε τη δυνατότητα στους “ερυθρόλευκους” να φτάσουν τη διαφορά στους 18 πόντους (16-34), θέτοντας γερά τις βάσεις για τη νίκη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.  Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν την ευστοχία που είχαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διατήρησε σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά έως και στο φινάλε του ημιχρόνου (25-41).

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 25-41, χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Βεζένκοβ, ο οποίος έφτασε τη διαφορά στους 19 πόντους. Εν συνεχεία, ο Άρης απάντησε με δίποντο του Χόρκλερ, αλλά οι Πειραιώτες ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στους 20 πόντους με τον Κάνααν (27-47). Οι Θεσσαλονικείς αδυνατούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των “ερυθρόλευκων” και η… ψαλίδα άνοιγε συνεχώς. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 31-55 (+24). Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ροκανίσουν λίγο τη διαφορά (42-60), αλλά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν εκ νέου τον ρυθμό τους και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +22 (46-68).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο Άρης καλούταν να ροκανίσει μεγάλη διαφορά για να επανέλθει στη διεκδίκηση του ματς. Ο Ολυμπιακός, δίχως άγχος, διατηρούσε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να απαντήσουν με καλάθια των Γκούντγουιν, Χάγκινς, Νετζήπογλου, αλλά οι Πειραιώτες δεν πτοούνταν. Το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε να κάνει το καθήκον του στην επίθεση, διατηρώντας σχετικά τις ευρείες διαστάσεις και εν τέλει πήρε τη νίκη με 83-66.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 25-41, 46-68, 66-83

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.