Ο Βόλος απέκλεισε τον Ιωνικό παίζοντας θεαματικό ποδόσφαιρο.

Ο Βόλος ξεπέρασε χωρίς καμία δυσκολία το εμπόδιο των Νικαιωτών με 4-0 και “τσέκαρε” το εισιτήριο για την 6η φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Δύο γκολ πέτυχε ο Κούτσιας και από ένα οι Μεταξάς, Οζέγκοβιτς.

Ο Βόλος υποδέχθηκε στο “Πανθεσσαλικό” τον Ιωνικό για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Να θυμίσουμε ότι τα παιχνίδια για τη διοργάνωση είναι νοκ-άουτ. Η ομάδα της Μαγνησίας, με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, έκανε ότι… ήθελε τους Νικαιώτες στον αγωνιστικό χώρο και προκρίθηκε εύκολα στην επόμενη φάση του θεσμού των… εκπλήξεων.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε και η πρώτη καλή στιγμή, ήρθε στο 11ο λεπτό, όταν ο Μεντόσα, βρήκε τον Ιωαννίδη και εκείνος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην εστία και στην επαναφορά σούταρε, αλλά ο Κότνικ με δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Στο 19ο λεπτό ο Βόλος απάντησε στις ευκαιρίες, ανοίγοντας το σκορ. Ο Νοκέρ έβγαλε από τα δεξία, μία πολύ ωραία, φαλτσαριστή σέντρα και ο Κούτσιας με ένα φοβερό άλμα, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έστειλε με κεφαλιά στη μπάλα στα δίχτυα. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα ο Ντέλετις, μετά από πάσα του Φερνάντες, προσποιήθηκε ωραία και πλάσαρε από το ύψος τη μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Περλέσι.

Στο 27′ ο 29χρονος Σέρβος, γύρισε τη μπάλα στον Κούτσια, αλλά ο τελευταίος αστόχησε από το σημείο του πέναλτι. Στο 43ο λεπτό, το σύνολο του Μπράτσου έθεσε σοβαρές βάσεις για τη νίκη.

Ο Φερνάντες έδωσε έτοιμο γκολ, όταν γύρισε τη μπάλα στον Κούτσια και αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα, με το οποίο αποχώρησαν οι δύο ομάδες για την ανάπαυλα.

 

Στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ιωνικός έχασε μία “ανεπανάληπτη” ευκαιρία για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Ιωαννίδης βρέθηκε απέναντι απέναντι από τον Κότνικ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Βόλου σταμάτησε την προσπάθεια του επιθετικού των Νικαιωτών, κλείνοντας του το οπτικό πεδίο. Στο 59′, ο Φερνάντες τροφοδότησε και πάλι τον Κούτσια, εκείνος “άδειασε” τον αντίπαλο του, αλλά το πλασέ του έφυγε αρκετά ψηλά από την εστία του Περλέσι. Στο 62′ η ομάδα της Μαγνησίας “κλείδωσε” το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Αντούνιες έκανε ένα τραγικό λάθος, καθώς αντί να γυρίσει τη μπάλα στον Περλέσι, “έδωσε” έτοιμο γκολ στον Μεταξά, που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το… δώρο του αντιπάλου του και έτσι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 79ο λεπτό, η αναμέτρηση πήρε διαστάσεις θριάμβου. Ο Μεσκίδα με ωραία προσπάθεια βρήκε τον Οζέγκοβιτς, ο οποίος με ένα εντυπωσιακό γυριστό, διαμόρφωσε το 4-0. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, με την ομάδα της Μαγνησίας, να παίρνει την πρόκριση για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΓΚΟΛ: 19′, 42′ Κούτσιας, 62′ Μεταξάς, 79′ Οζέγκοβιτς

Δοκάρι: 24′ Ντέλετιτς

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλο, Πίρινεν, Εσκοβάλ, Ουές, Τσοκάνης (Μεταξάς 46′), Ματίγια, Νοκέρ, Φερνάντες, Ντέλετιτς (Φερνάντες Β. 46′), Κούτσιας

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Περλέσι, Πογοσιάν, Τσιριγώτης (Αντούνιες 46′), Μίλο, Σερβιλάκης, Τσίμπσαχ (Φαντιγκά 46′), Μασάς (59′ Ιωαννίδης Χ.), Οφόσου, Μεντόσα, Σεμπά (Λοβέρα 46′), Ιωαννίδης Ν.

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.