Στο κολυμβητήριο “Πέτρος Καπαγέρωφ” του Πειραιά το Final 4 της Euroleague γυναικών στο πόλο,

Συνέντευξη τύπου παρών ήταν ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και του γενικού γραμματέα αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, στο ΣΕΦ ενόψει του Final 4 της Euroleague γυναικών στο πόλο, που φιλοξενεί ο Ολυμπιακός το Σαββατοκύριακο (2-3/04/2022), στο κολυμβητήριο “Πέτρος Καπαγέρωφ” του Πειραιά.

Ηταν αδύνατον να λείπει η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, που όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν παλιά πολίστρια του Ολυμπιακού

Επίσης και η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη ακόμα η Πρόεδρος Μερόπη Μοσχογιάννη, του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανησιώτης.

Από πλευράς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, το “παρών” έδωσαν το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου, Φερνάντο Καρπένα, και ο διευθυντής διοργανώσεων, Μάρκο Μπίρι.

Τους φιλοξενούμενους καλωσόρισε ο γενικός γραμματέας του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Δημήτρης Νάκος, ο οποίος ευχαρίστησε για τη συμβολή τους την Περιφέρεια Αττικής, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

“Ευελπιστούμε να σηκώσουμε την Κυριακή το ευρωπαϊκό τρόπαιο και να κάμουμε περήφανους τους φιλάθλους μας” κατέληξε.

“Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε εδώ για να χαιρετίσουμε την πραγματοποίηση μίας από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις, και η οποία αφορά την πιο αγαπημένη μας ομάδα, τον Ολυμπιακό” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πατούλης.

“Πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός στο πόλο, με την εισήγηση της κας. Αντωνάκου και την δική μου σύμφωνη γνώμη.

Μία αυτονόητη στήριξη, σε μία διοργάνωση που θα προσδώσει πρόσθετη αξία στην Αττική και στο μεγάλο λιμάνι μας” πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται στην περιφέρεια σειρά έργων και εγκαταστάσεων.

“Με σταθερή βούληση και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, η Περιφέρεια θα συνδράμει στη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων” κατέληξε ο κ. Πατούλης, ευχόμενος στον Ολυμπιακό να σηκώσει την Κυριακή το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, τόνισε:

“Εκ μέρους της κυβέρνησης να καλωσορίσω τις αποστολές και τη LEN.

Ως άνθρωπος του πολο νιώθω πολύ περήφανος για τις επιτυχίες που έχει φέρει το άθλημα τον τελευταίο χρόνο.

Θεωρώ πραγματικά ότι αξίζει όλη η προσπάθεια και το οργανωτικό σπριντ που έγινε τον τελευταίο καιρό.

Να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούλη που είναι πάντα στο πλευρό μας.

Χαίρομαι που βλέπω εδώ πρόσωπα με τα οποία παίζαμε αντίπαλοι παλιά, όπως ο (σ.σ. προπονητής του Ολυμπιακού) Αλεξάνταρ Τσίριτς.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, λίγο πιο πολύ στον Ολυμπιακό”.

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, ανέφερε: “Είναι χαρά μας που το f-4 γίνεται στην Ελλάδα και στον Πειραιά μας.

Εχω αγωνιστεί με τον Ολυμπιακο σε τέσσερα final-4, αν και τότε δεν μπορέσαμε να σηκώσουμε ένα τρόπαιο.

Κάναμε μία υπερπροσπάθεια για να γίνουν όλες οι ετοιμασίες μέσα σε 22 ημέρες, από την ημέρα που ο Ολυμπιακός ανέλαβε τη διοργάνωση.

Τα δύο τελευταία χρόνια τα ερασιτεχνικά αθλήματα έχουν πληγεί πολύ από την πανδημία.

Θέλουμε να γίνει μια γιορτή του πόλο και τα κορίτσια του Ολυμπιακού να πάρουν το τρόπαιο”.

Η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, είπε μεταξύ άλλων: “Είχαμε 22 μέρες να φέρουμε σε πέρας μία από τς μεγαύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ολοι οι φορείς της πόλης δείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι.

Η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έχει την ευκαιρία να γράψει ξανά ιστορία.

Ενα ταξίδι που ξεκίνησε το 2014 και συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο

. Εύχομαι την Κυριακή ο Ολυμπιακός να είναι ο κορυφαίος σύλλογος της Ευρώπης και το Σούπερ Καπ να το διεκδικήσουν δύο πειραιώτικες ομάδες (σ.σ. ο Ολυμπιακός, εφόσον κατακτήσει τη Euroleague, και ο Εθνικός που πήρε το LEN Trophy)”.

“Η χώρα μας φιλοξενεί μία σπουδαία διοργάνωση.

Την υποδεχόμαστε με ασφάλεια, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα. Είμαστε δίπλα στις πρωταθλήτριές μας και τις στηρίζουμε” ανέφερε η πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά,

Μερόπη Μοσχογιάννη, ενώ την πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τη διεξαγωγή covid-free αγώνων εγγυήθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανησιώτης.

Εκ μέρους της LEN, ο Φερνάντο Καρπένα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην οργανωτική επιτροπή, που εργάστηκε για να διεξαχθεί για άλλη μία φορά αυτή η διοράνωση στον Πειραιά.

“Το final-4 της Euroleague είναι η πιο σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση του γυναικείου πόλο και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όμορφους αγώνες, ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες” πρόσθεσε το μέλος του μπιρό της LEN.

Ο διευθυντής διοργανώσεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Μάρκο Μπίρι, χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό “έναν από τους μακροχρόνιους συνεργάτες μας”, δεδομένου ότι έχει αναλάβει αρκετές σημαντικές διοργανώσεις στο παρελθον.

“Βρίσκονται εδώ οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου, παρα το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα” είπε ο κ. Μπίρι, αναφερόμενος στον αποκλεισμό των δύο ρωσικών ομάδων που είχαν φτάσει ως τα προημιτελικά της Eurolegue (η Κίνεφ Κίρισι είχε μάλιστα εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση με δύο νίκες επί της Ουίπεστ, που τελικά πήρε τη θέση της).