Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα Κ-15 κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ στα πέναλτι

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τέταρτο τρόπαιο στην ιστορία του στην  Κ-15 επικράτησε στον τελικό του Αγρινίου του ΠΑΟΚ με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι .

Ο Γεωργακόπουλος ο  γκολκίπερ των ερυθρόλευκων απέκρουσε 2 πέναλτι και ήταν ήρωας για την ομάδα του.

Η κανονική διάρκεια  έληξε ισόπαλη 2-2 με τον  Ολυμπιακό να προηγούνται με 0-1.

Ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή με 2-1 και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και οδήγησε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι αν και αστόχησαν πρώτοι είδαν και τον ΠΑΟΚ να είναι άστοχος και εν τέλει ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο

Η διαδικασία των πέναλτι ήταν ως εξής:

Ο Φίλης ευστόχησε για τον Ολυμπιακό για το 1-0
Ο Ελευθεριάδης ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ σε 1-1
Ο Δαρβίρας βρήκε δίχτυα για τον Ολυμπιακό για το 2-1
Ο Κοσίδης σκόραρε για τον ΠΑΟΚ και έκανε το 2-2
Ο Ζουριδάκης έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό για το 3-2
Ο Τσιότας με εύστοχη εκτέλεση για τον ΠΑΟΚ διαμόρφωσε το 3-3
Ο Φράγκος νίκησε τον Μπελέρη για το 4-3 του Ολυμπιακού
Ο Πάνος ήταν εύστοχος για τον ΠΑΟΚ και διαμόρφωσε το 4-4
Ο Μπελερής έπιασε το πέναλτι του Κωστούλα και έμεινε το 4-4
Ο Γεωργακόπουλος έπιασε το πέναλτι του Καρακώστα και παρέμεινε το 4-4
Ο Σουλιανάκου ευστόχησε για τον Ολυμπιακό και έδωσε προβάδισμα με 5-4
Ο Γεωργακόπουλος έπιασε το πέναλτι του Ντούνγκα και έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό με 5-4.
Καλύτερος ο Ολυμπιακός στο πρώτο, ανέβηκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο
Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς και θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα με τη συμπλήρωση 20” όταν με τη σέντρα οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στην επίθεση με τον Κωστούλα να εκμεταλλεύεται τη σύγχηση στην άμυνα του Δικεφάλου και να στέλνει τη μπάλα μόλις έξω.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι στον τελικό του Αγρινίου πήραν τελικά το προβάδισμα στο σκορ στο 12′ όταν η άμυνα του ΠΑΟΚ έκανε λάθος ο Κωστούλας έγινε αποδέκτης της μπάλας βγήκε τετ α τετ με τον Μπελέρη, έκανε πάσα παράλληλη στον Ζουριδάκη που πλάσαρε σε κενή εστία ουσιαστικά για να κάνει το 0-1.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την υπεροχή στης αναμέτρησης έχοντας και το μομέντουμ από το υπέρ του 1-0 και δεν απειλήθηκε μέχρι τη λήξη του πρώτου 40λεπτου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, άρχισε να απειλεί και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 52′ της αναμέτρησης. Ο Τσίτσιλας μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Θάνο να διώχνει με το χέρι και τον διαιτητή σωστά να καταλογίζει πέναλτι υπέρ του δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή στο σκορ στο 82′ όταν ο Τσίτσιλας από τα δεξιά έκανε τρομερή ενέργεια, μπήκε στην περιοχή γύρισε παράλληλα τη μπάλα και ο Καρακώστας που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Με τη σέντρα όμως ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι όταν ο Κωστούλας έκανε την ενέργεια ανατράπηκε εκτός περιοχής αλλά ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ο Δαρβίρας ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του, νίκησε τον Μπελέρη και ισοφάρισε σε 2-2 στο τελευταίο ουσιαστικά λεπτό του αγώνα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την αναμέτρηση να πηγαίνει στα πέναλτι.

ΠΑΟΚ: Μπελέρης, Τσιότας, Βυρσωκίνος, Κοσίδης, Μύθου (76′ Δριγκάκης), Ελευθεριάδης, Τσίτσιλας (80+7′ Ρωμανίδης), Πάνος, Θεοφίλου (41′ Σιδηρόπουλος), Τουρσουνίδης (74′ Καρακώστας), Ντούνγκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεωργακόπουλος, Σκουρόπουλος, Φράγκος, Σουλανιάκου, Καρκατσάλης, Καρακώστας (76′ Φίλης), Μιχαηλίδης (55′ Οσαφί), Τζώρτζης, Κωστούλας, Δαρβίρας, Ζουριδάκης.

 

Τα νεα απο το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την Α&Β ΠΕΙΡΑΙΑ και τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ,  στα https://peiraiotika.gr/

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Googl
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή τα https://peiraiotika.gr/  με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.